Udskriv

Tab

Det er ikke nok for at udløse ret til erstatning, at der er et ansvar. Den skadevoldende handling skal medføre et tab. Nogle erstatningsposter for personskade dækker ikke-økonomisk tab i form af godtgørelseskrav, hvor spørgsmålet om tab ikke er relevant (men derimod er spørgsmålet om årsagsforbindelse mellem uheldet og gener i stedet fremtrædende), mens andre erstatningsposter skal genoprette skadelidtes økonomiske situation, det vil sige dække et økonomisk tab. Det er skadelidte, der har bevisbyrden for tabet – altså at uheldet har medført en forringelse af skadelidtes økonomiske situation. Hvis en skadelidte nok er ramt af et uheld med en ansvarlig skadevolder og nok har fået meget væsentlige helbredsmæssige følger, men hvor det ikke er sandsynligt, at dette har berøvet skadelidte for en indkomst, da kan tab af erhvervsevne og tabt arbejdsfortjeneste ikke ydes. Den skadelidte der har haft ingen eller meget dårlig tilknytning til arbejdsmarkedet i år frem til uheldet vil næppe kunne dokumentere et tab af erhvervsevne, og den skadelidte der var arbejdsløs da uheldet skete, kan også have et bevisproblem for så vidt angår tabt arbejdsfortjeneste.

Beviskravene til tabet vil i høj grad afhænge af om der er tale om en skadelidte med fast tilknytning til arbejdsmarkedet eller om der er tale om en skadelidte med dårlig tilknytning til arbejdsmarkedet, og hvor det der påstås i tab og krav afviger væsentlig fra den indkomst og situation skadelidte har været i årene op til uheldet.

Del
Del denne side på Facebook

logo40pxadvokatlogoerCopyright 2012 © Sandager Advokater, Lyngby Hovedgade 41, Postboks 53, 2800 Kgs. Lyngby
Telefon +45 45 93 21 50 |  Fax +45 45 93 03 55  |  Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.